Blandat om smycken

Smycken och pärlhalsband

Att bära olika typer av smycken anses snyggt och elegant. Det finns smycken för alla tillfällen och därmed kan man använda dem både till vardags och till fest. Pärlhalsband är ett populärt smycke som man kan använda vid många tillfällen. På Susannafalken.com erbjuder de ett brett utbud av smycken och pärlhalsband. Produkterna är hudvänliga, samt vattentåliga och det finns både halsband, armband, ringar, örhängen, hårsmycken, samt barnsmycken att välja bland. Susannafalken.com använder sig av tre metaller: kirurgiskt stål, titan och en kombination av dessa två. För att göra smyckena så hudvänliga som möjligt prioriterar de att använda sig av titan på de ställen där smyckena kommer i kontakt med huden. Materialen som de använder matchar kriterierna för medicinska apparater.

Ge bort smycken i gåva

Ett smycke kan symbolisera mycket och därför är det också en present som kan ges i många sammanhang. Det kan vara till exempel på födelsedagar, vid dop, på bröllop, till studenten och mycket mer. Att gravera in exempelvis namn i smycken är också vanligt förekommande eftersom det blir en personlig gåva som man kan bära hela livet. Det är väldigt vanligt att man graverar in namnen på paret i bröllopsringarna exempelvis. Det är ett fint sätt att visa att man bryr sig om någon och håller någon kär. Förutom namn kan man även gravera in bilder på berlocker att ge bort eller behålla själv. Man kan göra en gravering av en bild på sina barn, sina husdjur eller annat man håller kärt. Det är ett bra sätt att föreviga ett minne på.

Smycken har funnits sedan många år tillbaka

Man tror att smycken har funnits så länge som 75 000 år tillbaka och de upptäcktes i Afrika. De har haft olika statusmarkörer genom tiderna och har använts i alla kulturer. I forntida Egypten kunde smycken användas för att markera makt, medan man i Grekland använde smycken för att skydda sig mot onda krafter. Idag används smycken som en accessoar och det är som nämnts ovan väldigt vanligt att många bär smycken.

bard