Oändliga möjligheter

Många användningsområden

När det kommer till smycken så finns det ett stort användningsområde, även om många nog föredrar det traditionella som halsband, armband, ringar och broscher så är det många som väljer att bära smycken på andra sätt också. Den äldre generationen är det inte ofta man ser gå omkring med en massa piercingar, utan de syns mer utsmyckade med halsband eller ringar med vackra stenar eller kristaller. Oftast anser de nog att dagens generation är lite konstig som vill sätta smycken på hela kroppen.

Men tiderna förändras och det är allt vanligare att se ungdomar med piercingar på både det ena och andra stället och det kommer nog bara bli mer ju längre tiden går. Ofta ser man både tjejer och killar med massvis av piercingar som smyckar kroppen, både näsa, läppar ögonbryn och tunga och navel är vanliga ställen för utsmyckning, och det blir vanligare att placera smyckena på andra ställen av kroppen som t.ex i kinder, på armarna och i näsryggen. I dagens samhälle blir människan mer och mer öppna för att testa nya saker och avskräcks oftast inte av de nya trenderna som sprids runt om i världen.

Stort utbud av kroppssmycken

Inte nog med att du kan placera smyckena på det flesta ställen på kroppen, även de mest intima, så är utbudet av smycken i alla dess färger och former oändligt. Du kan välja allt från den enklaste lilla pärlan som knappt syns, till hjärtformade smycken eller bling-bling i starka färger.

Utsmycka tänderna

En annan trend som var ganska stor tidigare och som man fortfarande kan se på vissa personer, främst flickor, är tandsmycken. Det är en liten gulddetalj som har formen av t.ex ett hjärta eller en stjärna som med ett speciellt lim sätts fast på någon av framtänderna, för att pryda leendet lite extra.

En annan sorts smycken, och utsmyckning

När man säger smycken, så tänker man antagligen främst på de vanliga smyckena och utsmyckningsmetoderna, men tänker man efter lite extra så finns det en mängd andra varianter att utsmyckningar. I vissa länder kan man se vackra byggnader och hus utsmyckade med vacker mosaik och andra material som tillsammans bildar vackra utsmyckningar som bilder och mönster i en massa olika färger.

Något annat som också är smycken är ju faktiskt pynt och dekorationer till de olika högtiderna, till påsk utsmyckar vi fina grenar med fjädrar i olika färger och på julen utsmyckar vi granen med en annan typ av smycken.

Att sätta broscher i kläderna är ju något de flesta av oss är bekanta med men det går att smycka kläderna på fler sätt. Nu kan man ofta se kläder eller finare klänningar som pryds av pärlor, diamanter och vackra brodyrer i olika färger. Så smycken kan vara så mycket mer än bara halsband och armband, det gäller bara att ha ett öppet sinne för att se möjligheterna.

bard