Oändliga möjligheter

Du kan själv välja hur du vill bära dina smycken

Förr i tiden var valmöjligheterna och variationen inte den bästa. Hade du pengar och makt hade du vackra smycken och rikedom, men var du fattig hade du antagligen inga smycken alls, eller du hade kanske ett flätat läderband runt armen.

Mängden av olika smycken var begränsade och de vanligaste smyckena var halsbanden.

Tänk viken tur att tiderna förändras och utvecklingen går framåt. Nuförtiden har du möjligheten att välja och vraka nästan helt fritt i vilka smycken och i vilka stilar du vill klä dig i.

I stället för ett armband, kanske du föredrar en fotlänk att pryda benet med en varm sommardag. I stället för ringar på fingrarna kanske du vill ha tåringar. Tänk om de förr i världen hade kunnat se hur mycket olika valmöjligheter det finns idag och vilka användningsområden det finns när det gäller smycken, då hade de nog skakat på huvudet och undrat vad vi sysslade med. Men tänk vad roligt det är nu, när du går i en smyckesbutik och vart du än vänder dig finns det en mängd vackra och påhittiga smyckemodeller i olika prisgrupper för att passa alla typer av människor, oavsett om du är rik eller fattig. Nu för tiden finns det heller ingen som skulle kolla konstigt på dig om du har valt att sätta ett halsband i en frisyruppsättning i stället för runt halsen. Valet hur vi väljer att bära våra smycken och hur vi väljer att matcha dem är upp till oss själva och det är ingen som skulle döma oss för det.

Varje dag skapas det nya trender överallt inom modeindustrin, såväl som smyckeindustrin, och man köper nya smycken med jämna mellanrum för att ha de senaste smyckena hemma.

Det gör inget om din klocka skulle gå sönder

Skulle din klocka sluta fungera nu, skulle du nog antagligen knappt märka det, för nu ser vi klockan snarare som en accessoar som vackert pryder våra handleder än för dess funktion. Behöver du veta hur mycket klockan är plockar du med största sannolikhet istället upp din mobiltelefon utan att ens tänka på att du har en klocka på armen. På tal om mobiltelefoner så finns det ju även en mängd olika smycken till dagen mobiltelefoner, allt från små nätta stenar som pryder skalen som skyddar våra mobiler till större smycken som nästan täcker hela telefonen.

bard