Blandat om smycken

Ge bort ett smycke, förmedla ett budskap

Att få ett smycke är alltid uppskattat, och ofta när man får ett smycke så har personen som ger bort smycket ett budskap med presenten. Hen kanske vill säga dig något, visa sin kärlek eller uppskattning.

Det kan vara din bästa vän som ger dig ett bästa vänner-halsband som bevis för att ni alltid ska hålla ihop, i vått och i torrt. Om ni blir ovänner så behöver du bara kolla på ditt halsband för att påminnas om att ni alltid ska vara just bästa vänner och ett litet bråk inte ska få förstöra er vänskap.

Förlovningen

Du och din pojkvän har varit tillsammans länge nu, ni känner båda att det är dags att ta nästa steg. Kanske har ni pratat igenom det och bestämt er för att tillsammans gå och köpa förlovningsringar och välja ut ringarna ni förhoppningsvis kommer bära med er hela livet som ett tecken på er kärlek och ett löfte om evig trohet.

Eller så blir det som sagorna man drömmer om där du helt oförberedd ser mannen du älskar falla ner framför dig på knä, ta fram en ask med den vackraste diamantring du sett, och uttala orden du längtat efter att få höra: Jag, älskar dig, vill du gifta dig med mig?

Det som betyder mest

Smycket kan såklart ha vilket namn som helst, du kan bära ditt eget namn runt halsen, eller din bästa väns namn. Eller kanske det dyker upp ett smycke på mors/fars dag med namnet/namnen på dem som betyder allra mest, dina barn. Detta är bara en jätteliten del av alla budskap vi kan vilja säga med ett smycke men oavsett vad du vill förmedla kommer du säkert kunna hitta ett smycke som kan förmedla just ditt budskap.

bard