Blandat om smycken

Återvunna vigselringar

Om det börjar bli dags att fundera på vigselringar är det bra att först göra en inventering av vad du redan har hemma i smyckeskrinet. Det kan ofta finnas ett stort värde i gammalt arvegods och visst är det fantastiskt att kunna göra om gamla smycken till något nytt som du kan använda.

Värdet på guld, silver och diamanter varierar på börsen, men något som är säkert är att det är mycket billigare att återanvända gammalt guld och stenar som du redan har istället för att köpa nytt. Det kan till och med hända att du har riktiga klenoder hemma utan att veta om det. En gammal vigselring med en vit sten kan faktiskt vara en värdefull diamant. Det händer att smuts och gammalmodiga slipningar gör att stenen ser mörk och trist ut, men den kan ändå ha ett stort värde. Det första du bör ta reda på är om det är äkta stenar och guld i dina gamla smycken. Ofta kan materialet i gamla smycken användas vid tillverkningen av nya smycken. Så länge guldet är äkta och stenen inte är allt för sliten kan man skapa en ny ring med hjälp av det gamla materialet.

Om diamanten är för liten för din smak eller om du hellre vill sälja den kan du sälja diamanter via brev genom olika tjänster på internet. På så vis kan du finansiera en ny ring med hjälp av dina gamla smycken. Om den gamla ringen har ett stort affektionsvärde för dig så är det säkert möjligt att göra om ringen så att den blir anpassad till dig samtidigt som den har kvar en del av originalet. Prata med din guldsmed om vilka möjligheter det finns att jobba vidare med de smycken du redan har.

bard