Blandat om smycken

Smycken att ge i present till pojkvännen

Om du vill ge din pojkvän eller make en riktigt fin och ihågkommande present, behöver det inte handla om tekniska prylar eller bilaccessoarer. Det finns mängder med olika slags smycken som passar män för olika tillfällen och till vardags. Det viktiga är att man tycker om smycket och kan bära det.

Smycken som ofta används i större utsträckning är ringar och halsband, armband och örhängen, men även armbandsur och manschett. En kille kan uppskatta ett fint smycke som present, speciellt från någon han älskar. Här nedan kommer några tips på smycken som passar bra att ge i gåva till pojkvännen eller maken. Som alltid är det viktigt att reda ut alla former av allergier som rör smycken såsom nickelallergi innan köp för att inte ge en otrevlig överraskning.

1. Ringar är bland de allra vanligaste smyckena för män och de används allt som oftast till vigseln och förlovningar och är då som regel en guldring. De kan även tänkas som present till alla hjärtans dag till din pojkvän och kan då vara gjort av silver.

2. Halsband är ett smycke som inte nödvändigtvis kräver ett dyrare material såsom guld eller silver, men ofta används halsband med en medaljong som har en viss betydelse för bäraren, såsom den klassiska halv-brustna hjärtat vars andra hälft är hos den personen den älskar eller bryr sig om.

3. Armband är ett smycke som fått en större popularitet bland män senare år. Oftast kommer de i utföranden som flätat läder eller pärlarmband av trä eller tygarmband. Stålarmband är också snygga och håller sig i flera år och tappar inte i mode. En lite mer innovativ nyhet som kommit på sista tiden är ankararmbandet – ett armband som utgörs av ett band med ett litet ankare i änden som man virar runt armen och fäster i ankaret. I krissituationer kanske ankaret kan komma till användning.

4. Klockor kommer aldrig ur form och köper du en lite dyrare klocka som dessutom har funktionella spännande finesser kommer det utan tvekan imponera på honom. För presenter är ofta analoga klockor med standardvisare mer lämpliga, då de uppfattas som mer klassiska och lyxiga.

5. Örhängen är ett snygg men utstickande smycke som, beroende på person och klädstil kan passa jättebra eller bli ett skrotobjekt om killen inte redan uttryckt sitt samtycke för smycket eller alternativt redan bär ett. Örhänge kommer i olika utföranden idag och för en kille som är rädd för att bli stucken finns även alternativen magnetörhänge och clip-on örhänge som inte behöver ett hål i örat för att användas.

6. Manschett och bröstknappar. En manschett är ett diskret smycke som ändå syns väl när den matchar med kläderna och den är en perfekt gåva till maken, speciellt om han ofta bär kostym. De kommer i alla möjliga utföranden såsom blanka klassiska, guld, och silver med mönster, medeltida metall med vikingamönster eller manschettknappar med olika stilfulla snören. Den vanligaste sorten är torpedomodellen som har en pinne på baksidan som kan vridas 90 grader. Graverade manschetter finns också om du vill ha en säregen och personlig gåva till maken eller pojkvännen.

bard