Smyckenas betydelse

Smycken kan ha olika betydelser

Ja, smycken kan ha väldigt många betydelser och väldigt många användningsområden.

Även om det finns smycken med en viss betydelse och den ena vackra ädelstenen efter den andra med olika betydelser för människan och jorden, så är det bara vi själva som egna individer som vet vad smyckets riktiga betydelse är för oss.

Det som är värt mycket för dig kanske inte är det för en annan

När man pratar om smycken och dess värden behöver man ju inte alltid bara prata om prislappen utan ett smycke kan vara värdefullt för en personen men obetydligt för någon annan. Kanske har du ärvt ett halsband efter en mor/farförälder som har gått bort, det smycket kanske är allt du har kvar att bevara som ett minne. Eller kanske ett smycke som du har fått av dina föräldrar är av ett stort värde för dig, av någon anledning kanske just det smycket betyder extremt mycket och är en gåva som är oersättlig.

Vigselringar och andra betydande smycken

För de allra flesta ses nog förlovningsringen och inte minst vigselringen som ett väldigt betydande smycke. En vigselring eller förlovningsring är inte bara en ring som man borde ge bort vind för våg, utan när du ger bort en sådan ring ska det finnas ärlighet, trohet och kärlek i budskapet. Det är ett tecken på att du ska vara den andra personen trogen och finnas där i vått och torrt. Kan du ge allt eller i alla fall den största delen av vad löftet innebär genom att överlämna denna ring, betyder då att du givit någon en av de största gåvor du kan ge. Men detsamma gäller för att ta emot ringen, samma förpliktelser och löften följer med den som tar emot ringen och kan du inte stå bakom det som ringen lovar ska du inte heller ta emot den. För löftena som vigselringen och förlovningsringen för med sig, är det största löftet du kan ge till en annan människa.

bard