Smyckenas betydelse

Infinitysmycket, stjärnjungfrun och bergskristallen

Infinitysmycket är något som har blivit väldigt stort inom modet och har funnits några år nu och tycks långt ifrån vara på väg bort. Infinity som betyder oändlig, har formen av en åtta och symboliserar evig kärlek och styrka. Med tanke på smyckets symbolik är det inte konstigt att man väljer att göra ett namnsmycke av infinitysymbolen.

Stjärnans symbolik

Under medeltiden ritades pentagrammet, alltså stjärnan på dörrarna för att på den tiden ge skydd åt det man då trodde på, som t.ex ” troll”. Stjärnan symboliserar hopp och trohet.

Oskuldens symbol

Jungfrun står för okränkbar renhet och representerar kvinnoidealet. De flesta är nog bekanta med att Jungfrun är oskuldens symbol. Av den anledningen bar man alltid vitt vid bröllop förr i tiden för att det symboliserar det okränkbara rena för att visa att kvinnan var ”orörd” när giftermålet ägde rum. Även om många håller på traditionerna med vackert vita bröllopsklänningar så är det nu även möjligt att välja bröllopsklänningen i en mängd andra färger än vitt.

Bergskristallen

Deb vackra bergskristallens energi symboliserar energi och balans. Bergskristallen anses allmänt helande och balanserar energier och löser upp blockeringar.

bard