Smyckenas betydelse

Smycken med olika betydelser

Nu för tiden använder de flesta av oss smycken för att vi tycker att det är ett roligt sätt att piffa till våra outfits eller för att uttrycka oss. Nu finns det även stora mängder smycken även till män och barn. Hela tiden kommer det en mängd nya stilar och modeller och något som är vanligt och uppskattat att få i present är ett smycke med en betydelse. Kanske har en man och en kvinna något speciellt föremål som påminner om en speciell händelse som betyder extra mycket för dem tillsammans och som de vill föreviga genom ett smycke.

Eller kanske man vill ge bort ett smycke med en bestämd betydelse. Det finns jättemånga olika smycken nuförtiden som symboliserar olika saker eller händelser.

Hjärtats symbolik

Om du vill ge bort ett smycke som förmedlar kärlek så väljer du med största sannolikhet ett hjärta som symboliserar just kärlek, men hjärtat symboliserar även visdom, barmhärtighet och medlidande.

Den vackra ängeln

Ängeln symboliserar budbäraren mellan universum och människan och många människor tror att det finns skyddsänglar som vakar över oss, så kanske ger du ditt barn eller någon annan person som står dig nära en ängel för att hålla ett vakande öga över din kära.

Det eviga

Cirkeln är en symbol för helheten och evigheten, fullbordan och det oändliga. Det är precis det som förlovningsringen representerar vid ett äktenskap att ta hand om varandra och älska varandra i evighet och oändlighet tills döden skiljer er åt.

Med sin härstamning från Indianerna

Från indianernas kulter, kommer drömfångaren som ses likaväl som smycke runt halsen som ovanför sängen, för att endast släppa igenom de goda drömmarna medans det onda fastnar i nätet.

bard