Blandat om smycken

Material och former

Valet av material när det kommer till smyckestillverkning är många. Juvelerare använder sig av dyra exklusiva material som t.ex guld, vitt guld, platina och silver.

Andra typer av material som är vanligt att använda sig av vid tillverkning av smycken är bland annat trä, plast, glas och pärlor. Ädelstenar är också vanligt att använda vid tillverkning av smycken och är material av mineraler, bergarter eller andra typer av stenmaterial. De vanligaste ädelstenarna som används inom smyckestillverkningen är smaragd, safir och rubin.

Rubinen har en klar röd färg, safirer kan finnas i olika färger men den vanligaste färgen är blå, vilket just safir betyder. Smaragden har en vacker grön färg och smaragd betyder grön sten.

Smycken av pärlor

Pärlorna som pryder smyckena kan vara tillverkade i olika material som trä, plast, glas, lera. De kan vara allt från jättesmå till väldigt stora och kan även kombineras i olika storlekar, sen finns det ju såklart de äkta pärlorna som tillverkas av musslorna.

Alla pärlorna som är tillverkade av trä, plast, glas eller lera kan vara olika färger men den vanligaste är ändå den vita eller cremefärgade pärlan.

Pärlhalsband finns som både chokers och längre varianter och kan kombineras på olika sätt och med olika klädstilar.

Semester smycken

När man resor utomlands och promenerar längs alla små stånd med souvenirer som erbjuds är det väldigt vanligt att se armband och halsband som består av snäckskal. Att tillverka smycken av snäckskal är alltså väldigt vanligt i många länder och det finns även läderhalsband som pryds av en eller fler hajtänder. Det är väldigt ofta man möts av smycken tillverkade av naturmaterial och tillverkare tar tillvara på det naturen har att erbjuda.

Olika former

Alla är ute efter olika stilar, former och design när man köper smycken. Vad vill du ha för form på ditt smycke? Vill du kanske ha ett silverhalsband med ett hjärta hängande runt halsen, ett choker med små blommor på eller kanske en fyrkantig bricka med dina barns namn ingraverade? Oavsett formen du väljer så är det en form som är till för att passa dig, även om vi ofta väljer smycken för att matcha dem till en outfit eller för att vi tycker de är väldigt snygga så väljer vi samtidigt en form vi gillar.

bard